Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς κάλπες και διχασμένος στο τέλος του Συνεδρίου

Θυελλώδες ήταν το τετραήμερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου από την Πέμπτη έως την Κυριακή.  Το ερώτημα που πλανάται στο πολιτικό σκηνικό είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βγαίνει από το συνέδριο διχασμένος. Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να είναι πρόεδρος υπό προθεσμία. 

Με διαφορετικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα και τον κίνδυνο μίας νέας εσωστρέφειας ορατό ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. O Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη ανάγνωσαν το αποτέλεσμα του Συνεδρίου ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Επανίδρυση. Νέα Όργανα. Αξιοπιστία. Αξιοκρατία. Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Λύτρωση τώρα. Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Παρότι το πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος. Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή. Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του ‘’βρείτε μου αντίπαλο’’», έγραψε στα social media η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι αντιδράσεις

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μίλησε για παραίτηση Γεροβασίλη και επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του συνεδρίου στο πρόσωπο Κασσελάκη.

«Η Ολγα Γεροβασίλη είπε εάν θέλεις σε δέκα μέρες πήγαινε μόνος σου άρα παρέλκει η δήλωση παρουσίας της σε εκλογές. Το συνέδριο ξεκάθαρα αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο και δεν χρειάζονται εκλογές και προχωράμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη του Συνεδρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη και προχωράμε στις επόμενες μάχες με εντολή να τα αλλάξουμε όλα».

Μπορεί από το στρατόπεδο του προέδρου να δηλώνουν πως δεν έγινε ψηφοφορία επί της πρότασης Φάμελλου-Παππά, ωστόσο αυτή συμπεριλήφθηκε στην απόφαση του συνεδρίου.

«ψηφίστηκε μαζικά αυτό που έπρεπε!! Πάμε δυνατά για τις ευρωεκλογές! Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος», έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

«Κάποιοι ζητάνε εκμεταλλευόμενοι αγωνία μελών να μη στηθούν κάλπες να προετοιμαστούμε δήθεν εκλογές. Στη πραγματικότητα έχουν προεξοφλήσει αγωνιούν μόνο για το πως θα ετοιμάσουν δική τους προεκλογική εκστρατεία για να θέσουν θέμα προέδρου αφού θα του χρεώσουν την ήττα», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν «ηλεκτρισμένη» καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου με τα στελέχη να εκφράζουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους.

«Θα στηρίξω τη φίλη μου συντρόφισσά μου, Όλγα Γεροβασίλη. Ψηφίσω τη φίλη μου Όλγα Γεροβασίλη», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι δυνατόν με τους αγρότες στο δρόμο τη μάχη με τους φοιτητές και κυρίως στο έγκλημα των Τεμπών εμείς να κάνουμε Εκλογές», είπε η Έλενα Ακρίτα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστεί πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο κόμμα με τις αλλαγές προσώπων να είναι πιθανές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Φόρτωση άρθρων...