Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σύσκεψη για τα ενεργειακά: Διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ

Το plan b για φυσικό αέριο και οι τιμές στα καύσιμα στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, σήμερα, από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, για τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε, επίσης, εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και την επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Φόρτωση άρθρων...