Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Συζήτηση Ανδρουλάκη με πολίτες και παρουσίαση των προγραμματικών προτεραιοτήτων (Photos)

Με το μήνυμα που έστειλε η Μαρίνα Αυγουστάκη μαθήτρια από το Ρέθυμνο Κρήτης που πάσχει από σπαστική τετραπληγία στα άνω – κάτω άκρα, ξεκίνησε η συζήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με πολίτες στο πλαίσιο της παρουσίασης των προγραμματικών προτεραιοτήτων του κόμματος. 

«Φέτος θα ψηφίσω για πρώτη φορά. Εξηγήστε μου, αν μπορείτε, έστω έναν λόγο για να σας δώσω ψήφο εμπιστοσύνης» ήταν το ερώτημα που υπέβαλε γραπτώς.
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Καταρχάς είναι μεγάλη μας τιμή, που η Μαρίνα  η συντοπίτισσα μου από την Κρήτη, μας έστειλε αυτό το πολύ γλυκό μήνυμα. Και απ’ ότι έχω μάθει έχει σταλεί και στα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπα και στην ομιλία μου, σε αυτόν τον τομέα είμαστε πραγματικά χρόνια πίσω. Πρέπει η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας να γίνει σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους.

Βέβαια, μετά πρέπει να συζητήσουμε για τη γενναία αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων και των συντάξεων. Η παροχή από το κράτος βοηθού ή φροντιστή για όλα τα άτομα με αναπηρία που είναι με 67% και άνω και όχι μόνο για λίγους όπως είναι σήμερα. Η αναβάθμιση, όπως είπα στην ομιλία μου, των δομών ειδικής αγωγής για να έχουμε πραγματικά μια συμπεριληπτική παιδεία.

Θέλω να σας πω ότι πρόσφατα, είχαμε πάει σε μια δομή. Η αγωνία των γονιών καταλήγει στο ‘’τι θα κάνουν τα παιδιά μου, όταν θα φύγω από τη ζωή’’. Και είναι τραγικό αυτό να το ακούμε από ανθρώπους 45 και 50 ετών. Δείχνει την πραγματική και καθολική αδυναμία του κράτους».
 
Ο Στέφανος Βλάχος ειδικευόμενος γιατρός στο «Αττικό» έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
«Πέρα από την χρηματοδότηση, τις καλύτερες υποδομές, την κάλυψη των κενών με μόνιμες προσλήψεις – που φάνηκε το πρόβλημα με την εγκύκλιο της κυρίας Γκάγκα τη μέρα που ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλα πάνε καλά, αλλά έκανε εγκύκλιο για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στις εφημερίες- εμείς δεσμευόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει μια ριζική αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης για τους ειδικευόμενους. Με σωστές εργασιακές σχέσεις, με ωράρια. Να μαθαίνουν με πληρότητα όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στις ειδικότητές τους. Γενναία αύξηση των αμοιβών. Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά από τα παιδιά της γενιάς σου ότι δεν συζητούν πια να μείνουν στην Ελλάδα.

Πτυχίο και αεροπλάνο. Και βέβαια συζητάμε για θέσεις σε μονάδες οικογενειακής ιατρικής, για νέους ανθρώπους που δουλεύουν σήμερα στο εξωτερικό και μπορούν μέσα από αυτόν τον δρόμο να τους δώσουμε ένα κίνητρο επιστροφής» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συζήτηση Ανδρουλάκη με πολίτες και παρουσίαση των προγραμματικών προτεραιοτήτων

 
Η Δήμητρα Φραγκισκάκη δικηγόρος  και μητέρα δύο παιδιών έδωσε έμφαση στη δύσκολη εξίσωση για πολλές νέες μητέρες, αυτοαπασχολούμενες, οι οποίες να εναρμονίσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή.
«Θέλω να σας πω ότι το θέμα της θέσης της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, είναι ένα θέμα που ξυπνά μνήμες ΠΑΣΟΚ, διότι αυτό ήταν το κόμμα που δημιούργησε το πλαίσιο σεβασμού της Ελληνίδας, από τη δεκαετία του ’80, στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι νέες και σύγχρονες ανάγκες ζωής έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλες αδυναμίες, συμβιβασμούς που θα μπορούσαμε να έχουμε ξεπεράσει αν είχαμε υπηρεσίες. Γι’ αυτό λοιπόν λέμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι κάθε παιδί να έχει δωρεάν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Καθολικά. Είναι μια πολιτική που αφορά και εσάς και το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού. Ολοήμερα σχολεία παντού με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Όχι για να παρκάρουμε τα παιδιά μας, γιατί ακούμε για ολοήμερο σχολείο, αλλά να υπάρχει και περιεχόμενο υπηρεσιών στο ολοήμερο σχολείο. Βέβαια, είχαμε πάρει νομοθετική πρωτοβουλία – αν θυμάστε – πριν από μερικούς μήνες, ειδικά για τις μητέρες – ελεύθερες επαγγελματίες και επιμένουμε να υπάρχει το επίδομα μητρότητας (τετράμηνο λόγω κυοφορίας και λοχείας), που έχουμε χρέος να το εξομοιώσουμε με εκείνο των μισθωτών ασφαλισμένων ώστε να είναι ίσο με τον νομοθετημένο ισχύοντα κατώτατο μισθό ώστε να βοηθάει εσάς να μένετε σπίτι με το παιδί χωρίς να βιάζεστε να επιστρέψετε γρηγορότερα απ’ όσο πρέπει στην εργασία σας. Δεσμευόμαστε ότι αυτή την τροπολογία θα την επαναφέρουμε και αμέσως μετά τις εκλογές. Ευελπιστούμε ως κυβέρνηση στη χώρα» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Ο Πέτρος Λάλος, αγρότης έθεσε ως μείζον πρόβλημα, το κόστος παραγωγής.
 «Οι νέοι αγρότες είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Πολλά παιδιά όπως ο Πέτρος επέστρεψαν στις αγροτικές εργασίες, που τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε εύκολα να γυρνάμε στην πλάτη στην προσωπική περιουσία του καθενός, αν υπήρχε αυτή. Τώρα, όμως, υπάρχουν επιστροφές. Και γίνονται γενναίες προσπάθειες και στην αγροδιατροφή και στη μεταποίηση. Το θέμα είναι πώς στηρίζονται αυτές οι προσπάθειες. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας, να βλέπει όλο αυτό το ρεύμα επιστροφής και να βάζει φόρο στο κρασί την ώρα που πάμε να φτάσουμε 10-15% εξαγωγές στο κρασί μας. Αυτές είναι παράλογες επιλογές. Εμείς λέμε, στήριξη της παραγωγής των αγροτών με χαμηλό κόστος. Για αυτό λέμε ΑΠΕ και υδάτινους πόρους, με προτεραιοποίηση με όρους σύνδεσης για τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς, για να γνωρίζεις ότι τα αστρονομικά ποσά που είπες δεν θα υπάρχουν τα επόμενα χρόνια. Εμείς θέλουμε η ενέργεια που χρησιμοποιεί ο παραγωγός μας να είναι εγχώριας παραγωγής. Όσο μεγαλύτερη είναι στο μείγμα η εγχώρια παραγωγή, τόσο λιγότερο θα είμαστε εκβιαζόμενοι γεωπολιτικά και ανθεκτικοί οικονομικά» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συζήτηση Ανδρουλάκη με πολίτες και παρουσίαση των προγραμματικών προτεραιοτήτων

 
Ο Χρήστος Τζερεμές, ιδιωτικός υπάλληλος, μίλησε για την εργασιακή επισφάλεια.
 
 «Υπάρχει μία αγορά εργασίας-ζούγκλα χωρίς κανόνες. Δεν υπάρχουν κανόνες διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν ισχυροί ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εμείς λέμε: Επαναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που θα είναι στον έλεγχο του Υπουργείου και την πλήρη στελέχωση του. Η κάρτα εργασίας, θα εφαρμοστεί όχι μόνο πιλοτικά αλλά καθολικά για το σύνολο των επιχειρήσεων. Οι διατάξεις νόμου της ΝΔ που αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα να καταργηθούν. Χρειάζονται καλύτεροι μισθοί. Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με τον ΟΟΣΑ. Άμα δεν συμφωνεί με κάτι ο κ. Μητσοτάκης, χειρότερα είναι αυτό για τους θεσμούς, αλλά δεν βλέπω να ενδιαφέρει τα εγχώρια ΜΜΕ» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Ο Βασίλης Στεφανάκης, νέος επιχειρηματίας, παρενέβη ως προς τα εμπόδια στο επιχειρείν.
 «Για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Ρευστότητα. Το πρώτο πράγμα που σου λένε οι μικρομεσαίοι. Μα για αυτό έδωσε το Ταμείο Ανάκαμψης τα 11 δισεκ. ευρώ δάνεια. Για ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δείτε τα στοιχεία, τα πρώτα 1,1 δισεκ. τα πήραν με 1,2% επιτόκιο ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις. Άρα, χρειάζεται αναπροσαρμογή του Ταμείο Ανάκαμψης στο πεδίο των δανείων. Έχει μία πολύ σοβαρή πρόταση ο Νίκος Χριστοδουλάκης στις αξιολογήσεις των επιχειρηματικών σχεδίων να παίρνει μέρος και το κράτος. Δεν μπορεί να κάνουν οι τράπεζες όλο τον σχεδιασμό της σύγχρονης επιχειρηματικότητας χωρίς να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός για το πού θέλουμε να πάμε σε επίπεδο ανάπτυξης, παραγωγής, κλιματικής αλλαγής, ψηφιακής σύγκλισης».

Συζήτηση Ανδρουλάκη με πολίτες και παρουσίαση των προγραμματικών προτεραιοτήτων

 
Τέλος, τρεις μαθητές του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης ηλικίας 17 ετών ρώτησαν τον κ. Ανδρουλάκη: «Καθημερινά στις παρέες μας αναρωτιόμαστε ποιο κόμμα να ψηφίσουμε, μιας και είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουμε»
 
 «Στο θέμα της συμμετοχής, η απάντηση είναι γνωστή: η αποχή είναι δύναμη για τους ισχυρούς εις βάρος της Δημοκρατίας και προς όφελος του παρασκηνίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή ενός λαού στις δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο ισχυρός είναι ο λαός, τόσο ισχυρό είναι ο κράτος, τόσο αδύναμοι είναι οι ισχυροί να κάνουν παιχνίδια εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Δύναμη του λαού είναι η συμμετοχή. Γιατί ΠΑΣΟΚ; Γιατί έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι έχουμε χρέος σε αυτήν τη νέα σχέση αξιοπιστίας που θα οικοδομήσουμε με τη νέα γενιά να περπατήσουμε μαζί τον μεγάλο δρόμο των αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Γιατί ΠΑΣΟΚ για ένα παιδί 17-18 χρονών; Γιατί θα φτιάξουμε μία νέα Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, με φιλοδοξία, με προοπτική, με πραγματική ελπίδα. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς φθηνά λόγια, σας δεσμεύομαι σε όλη μου τη διαδρομή, όσο αγωνίζομαι, ότι δεν θα απογοητεύσω τα νέα αυτά παιδιά. Η πολιτική θα είναι δύναμη συνεννόησης, σύνθεσης, που θα αγκαλιάσει κατά προτεραιότητα τις αγωνίες των νεότερων γενιών» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...