Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Πολιτική

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου σε επίπεδο αρχηγών για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Η συζήτηση θα γίνει έπειτα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί ομιλία στην εθνική αντιπροσωπία την επόμενη Τρίτη και έπειτα θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητάει να ενημερώσει το Σώμα σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00, σχετικά με την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Η Ελλάδα θα παραλάβει σε χρόνο - ρεκόρ, 3+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. 

Οι φρεγάτες, με την υψηλή τεχνολογία και τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά τους συστήματα θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς εκτός από τις αυξημένες δυνατότητες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η Κυβέρνηση εξοπλίζει το Πολεμικό Ναυτικό με το βλέμμα στο μέλλον, καθώς οι τρεις φρεγάτες (με option για άλλη μια), αγοράζονται από την Ελλάδα στην πιο συμφέρουσα τιμή, με πλήρη οπλισμό και με χρόνο παράδοσης-ρεκόρ. 

Η πρώτη υπερσύγχρονη «ψηφιακή» φρεγάτα αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και η τελευταία το 2026.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο: «Αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Φόρτωση άρθρων...