Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια διχάζουν το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική
Tags: ΠΑΣΟΚ

Στα δύο φαίνεται πως έχει χωριστεί το ΠΑΣΟΚ με φόντο το επικείμενο νομοσχέδιο για την έλευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το σχετικό νομοσχέδιο θα «πατάει» στο άρθρο που έγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ερμηνεία του Συντάγματος αναφορικά με το άρθρο 16 και συνεπικουρικά με το άρθρο 28.

Στο ΠΑΣΟΚ  ενυπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τη στήριξη ή μη του νομοσχεδίου.

Από την μια πλευρά βρίσκονται στελέχη  της λεγόμενης “αριστερής πτέρυγας” του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλουν να ακούνε για ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ από την άλλη εκείνα που προέρχονται από τον μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό χώρο, που θεωρούν ότι η χώρα έχει καθυστερήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού πρώτα ζυγίσει τα δεδομένα και τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Αγγελούδη: Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια τεράστιων αλλαγών για τη Θεσσαλονίκη προς το καλύτερο

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια τεράστιων αλλαγών προς το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρ...

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Στην εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων των ηλεκτρικών λεωφορείων που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα. Ο Πρωθυπουργός πήγε στο αμαξο...

Φόρτωση άρθρων...