Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Τα καυτά μέτωπα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Κρίσιμο τρίμηνο για τη κανονικότητα

Σχέδιο ενενήντα ημερών με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας αναπτύσσει η Κυβέρνηση με στόχο να δημιουργήσει μια ασφαλή γέφυρα μετάβασης στην κανονικότητα

Σχέδιο ενενήντα ημερών με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας αναπτύσσει η Κυβέρνηση με στόχο να δημιουργήσει μια ασφαλή γέφυρα μετάβασης στην κανονικότητα από τις αρχές του 2022.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που οι αντοχές των πολιτών δοκιμάστηκαν λόγω των αναταράξεων της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας ομολογουμένως ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του, προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις δράσεις του προτάσσοντας την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, την υλοποίηση δεκάδων έργων υποδομών στην Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα μετά και από τον πρόσφατο ανασχηματισμό το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός και στον πολύπαθο τομέα της Υγείας, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, ενισχύοντας παράλληλα τις αντοχές και τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» συνιστά τη μεγάλη πρόκληση για τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, καθώς παρέχει τη δυνατότητα για την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με την επόμενη μέρα και μπορούν να δώσουν στη χώρα ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Επιπλέον, το βάρος ρίχνεται και στην αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας για να μην επαναληφθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στις πόλεις.

Η πολιτική μείωσης των φόρων και αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος συνιστά μια κεντρική πολιτική επιλογή για τον Πρωθυπουργό, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί όσο τα δημόσια οικονομικά μεγέθη βελτιώνονται και όσο δημιουργείται επιπρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Η αποτύπωση ενός θετικού κλίματος για την Κυβέρνηση, κυρίως μετά τη ΔΕΘ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία με τη Νέα Δημοκρατία να ανοίγει το βηματισμό της και να προετοιμάζεται πλέον με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές με πιθανότερο σενάριο εκείνο που τις τοποθετεί στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Φόρτωση άρθρων...