Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για περιφέρειες και δήμους

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Γιάννης Σγουρός τρέχει εδώ και καιρό την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να του έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τη Χαριλάου Τρικούπη. Αν δεν υπάρξει κάποια ισχυρή υποψηφιότητα που να ενώνει και να συσπειρώνει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα επιλέξει σχεδόν νομοτελειακά να στηρίξει τον πρώην νομάρχη του.

Του Χρήστου Δρούζια

Θεωρείται δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη και τον Χρήστο Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ πολύ πιθανή είναι και η στήριξη στην Γεωργία Ζεμπελιάδου στη Δυτική Μακεδονία.

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, το όνομα που παίζει δυνατά είναι της υποψήφιας βουλευτή Κορινθίας Κατερίνας Ταγαρά.

Για τη Δυτική Ελλάδα ακούγονται τα ονόματα του Μαρίνου Σκανδάμη και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργου Παππά, ενώ για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου, του Στέφανου Ζούμπα.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, το τοπίο είναι ιδιαίτερα ρευστό. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου και της Ρωξάνης Μπέη, ωστόσο δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, καθώς βολιδοσκοπούνται και άλλα πρόσωπα.

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει ακόμα ο Στέλιος Αγγελούδης, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών στελεχών της συμπρωτεύουσας βρίσκονται ήδη στο πλευρό του και στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Δεδομένων πάντως των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων, η «πράσινη» στήριξη στο πρόσωπό του φαντάζει πολύ πιθανή και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί.

Στο δήμο Πειραιά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Γιάννη Μώραλη, ενώ για την Πάτρα κλειδώνει, όπως όλα δείχνουν, η υποψηφιότητα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή.

Για τον δήμο Τρίπολης φυσικά το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει εκ νέου τον Κώστα Τζιούμη που είναι κατά γενική ομολογία ένας πετυχημένος δήμαρχος.

Δημοσιεύθηκε στο "Καρφί"  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...