Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τα σενάρια για τις έδρες των κομμάτων στις Eυρωεκλογές (κάρτα)

Σε μία εκτίμηση για τα σενάρια του καταμερισμού των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέβη ο ΣΚΑΪ ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Με βάση τα ποσοστά στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse έκανε μία αναγωγή σε έδρες, στη λογική ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνονταν σήμερα, με το υπάρχουν εκλογικό σύστημα.

Η Ελλάδα δικαιούται 21 έδρες στις Ευρωεκλογές και όπως προκύπτει από την εκτίμηση του καναλιού δυνητικά θα μοιράζονταν ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία με το 37% που είχε στην τελευταία δημοσκόπηση, θα λάμβανε 8 έδρες, όσες είχε κερδίσει και στις Ευρωεκλογές του 2019.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τρεις έδρες και από 6 θα είχε μόλις 3.

Το ΠΑΣΟΚ θα εξέλεγε 3 ευρωβουλευτές, μία παραπάνω από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση έχει ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας το 15% σε εκτίμηση ψήφου.

Το ΚΚΕ θα έπαιρνε δύο έδρες, όπως και στις προηγούμενες ευρωκάλπες, όσες και η Ελληνική Λύση η οποία κερδίζει μία επιπλέον με βάση την εκτίμηση ψήφου της Pulse.

Από έναν ευρωβουλευτή θα εξέλεγαν «Νίκη», «Σπαρτιάτες» και «Πλεύση Ελευθερίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...