Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Μόλις στο 6,2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (κάρτες)

Πολιτική

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τάσεις της MRB. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Την ίδια ώρα φαίνεται να μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, η οποία βρίσκεται στο 6,2%. Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει ανοδική τάση μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία του κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 13,5%. 

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε 7,1%. 

Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Στο 6,2 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα, όσον αφορά το ενδεχόμενο νίκης στις επόμενες Εκλογές, το 51% (54,7% Ιουν. 2021) πιστεύει πως την πρωτιά θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το 20,1% (18,7% Ιούνιο 2021).

Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Στο 6,2 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% (39% Ιουν. 2021) δηλώνει ότι θα επιθυμούσε νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το 29,7% (31,1% Ιουν. 2021) θα επιθυμούσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

 Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Στο 6,2 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

Στο ερώτημα, για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% μη ευνοϊκές γνώμες, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% μη ευνοϊκές γνώμες. 

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Στο 6,2 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

 Ο βαθμός εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη - Τσίπρα

 Τάσεις MRB: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ. - Στο 6,2 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

Οι δημοφιλείς υπουργοί

Οι τάσεις της MRB κατέγραψαν και τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Βασίλης Κικίλιας, o Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταϊκούρας. 

Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικίλιας στις πρώτες θέσεις της δημοτικότητας

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Στις 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την έλευση Ράμα – Προεκλογικά θυμήθηκε την ομογένεια ο κ. Κασσελάκης

«Ενημερωθήκαμε στις 7 Μαΐου για την έλευση Ράμα αλλά όχι για τον τόπο όπου θα γίνει η εκδήλωση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση τω...

Στη Χίο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Τη Χίο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή. Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Δημαρχείο Χίου και στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ο Κυρι...

Περιοδεία Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας: «Ως παιδί ομογενών καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλα τα μειον...

Φόρτωση άρθρων...