Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ανακοινώνονται οι αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και οι μεταβατικές διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Στην ανακοίνωση των μεταβατικών διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με πρόσωπα που κατά πληροφορίες θα είναι από το εσωτερικό δυναμικό των δύο οργανισμών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση δεδομένου ότι για τους νέους διοικητές έχει αποφασιστεί να υπάρξει δημόσια διεθνής πρόσκληση.

Παράλληλα σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει η ανακοίνωση του πλαισίου των αποζημιώσεων - πιθανότατα με μια γραπτή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών - στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη λέγοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, «η οικονομική στήριξη αλλά και η ηθική και ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί»

Το πακέτο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει χρηματικές αποζημιώσεις, ανεξάρτητες από αυτές που είναι υποχρεωμένη να δώσει η Hellenic Train, και ευκαιρίες για μετεγγραφές φοιτητών και τοποθετήσεις στο δημόσιο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται, επίσης σήμερα, να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του ίδου είτε μαζί τους είτε με εκπροσώπους, αν αυτοί το επιθυμούν.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δηλώνοντας τη διάθεσή του για την ενημέρωση των μελών της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...