Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τέμπη: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Καραμανλής, Γεραπετρίτης, Σπίρτζης, Χρυσοχοΐδης

Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να συγκρουστούν. 

Στη συνεδρίαση θα παραστούν οι τέσσερις υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών των τελευταίων δέκα ετών προκειμένου να τοποθετηθούν για τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου και τους λόγους που η σύμβαση 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016 δεν έχει ακόμα παραδοθεί. 

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 10:00, πραγματοποιείται μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και στην επιτροπή θα παραστούν οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013-15), Χρήστος Σπίρτζης (2015 – 19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών για την ανάταξη και την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί η κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά θέματα. 

Την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 και τα ακριβή ποσοστά που εκτελέσθηκαν και παραδόθηκαν το 2019 από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και τις υποχρεωτικές δικλείδες ασφαλείας που διαθέσει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας τις οποίες παραβίασε όπως όλα δείχνουν ο μοιραίος σταθμάρχης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Φόρτωση άρθρων...