Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Τετ α τετ Ανδρουλάκη – Κασσελάκη: «Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη»

Πολιτική

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δύο αρχηγοί έθεσαν θέμα για την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη συγκρότηση των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, στην προσφώνησή του λέγοντας ότι θα υπάρχει συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα αλλά και τα εθνικά θέματα. «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα κλίμα συναίνεσης, όπου είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «ακούμε πάνω απ' όλα τον κόσμο. Και ο κόσμος θέλει λύσεις. Και από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Αυτό είναι το πολύ βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών».

Κάνοντας λόγο για «περιπέτεια», γιατί όπως είπε είναι και θέμα προσωπικό, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι εκλογές είναι ένα σημαντικό ζήτημα. «Εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές, γιατί είναι ένας πυλώνας, ένα θεσμικό αντίβαρο πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό αγωνία για να πετύχει συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστο που επέλεξε από το βήμα της Βουλής να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Ράμμο».

androulakis_kasselakis

Ο διάλογος Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Κασσελάκης: Γειά σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι.
Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως.
Κασσελακης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.
Ανδρουλάκης: Από πέρυσι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Αγωνία πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη. Προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον κ.Ραμμο. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Κασσελακης: Πές, είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στην Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει συνάντηση;
Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες διότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/5.

Πάντως, αποχωρώντας οι κάμερες, ανταλλάγησαν ευφυολογήματα, με φόντο το χρώμα του καναπέ. «Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά «Γιατί είναι πράσινος».

«Μέτωπο» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη για Τέμπη και παρακολουθήσεις

Να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών συμφώνησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης στην απογευματινή συνάντησή τους στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, ανέφεραν πηγές κοντά στους δύο προέδρους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατόπιν αιτήματός του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή,  τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τα στάνταρ και τις πιθανές εκπλήξεις των Ευρωεκλογών

Οι γιορτινές μέρες πέρασαν, τα κόμματα έχουν ανοίξει τον βηματισμό τους και η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές. Όπως είναι φυσικό, οι δημοσκοπήσεις από δω ...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Μητσοτάκης-Πιερρακάκης παρουσίασαν το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί

«Επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ψηφιακή μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιε...

Φόρτωση άρθρων...