Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τετραπλές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια και τι προβλέπει το καταστατικό

Πολιτική

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε προσφυγή στη βάση για εκλογή ηγεσίας.

Το συνέδριο θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα κληθεί να αποφασίσει για την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε κάλπες άμεσα και τετραπλές:

  • Εκλογή προέδρου
  • Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
  • Εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών
  • Εκλογή Οργανώσεων μελών

Σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες, άρα από τις 10 Μαρτίου και μετά αναμένεται να στηθούν οι κάλπες.

Πάντως, στην εξίσωση του χρονοδιαγράμματος για τις Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Tα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τις εσωκομματικές Eκλογές, εκτός αν, πράγμα που δεν είναι απίθανο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφασίσει να πάρει αναβολή.

Το ζητούμενο είναι πλέον ποιος ή ποιοι θα σταθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη στη νέα μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ωστόσο ακόμη είναι νωρίς να διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη για τις τελικές αποφάσεις τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...