Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Θεμιστοκλέους: «Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια Κανονικότητα» (Video)

Στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και στο πώς θα προχωρήσουμε προς το Πάσχα και το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει. Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια Κανονικότητα. 

Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η παραλλαγή Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν το να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους στην εστίαση»

«Κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα»

«Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά στην κανονικότητά μας. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δε θα εξαφανιστεί με μαγικό ραβδί. Η εξέλιξη της Όμικρον, αν δεν έχουμε κάποια άλλη μετάλλαξη, τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητά μας από Σεπτέμβρη. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια Κανονικότητα», σημείωσε ακόμα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα για τέταρτη δόση εμβολίου.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...