Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεοδωρικάκος: Το 75% στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλήρως εμβολιασμένο

Το ποσοστό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από κορωνοϊό ανέρχεται πλέον στο 81%, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έως και τις 2 Δεκεμβρίου σε σύνολο περίπου 56.000 στελεχών της Αστυνομίας, το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο, το περίπου 6% έχει νοσήσει ενώ τον τελευταίο μήνα ποσοστό 3,5% έχει προχωρήσει στην πρώτη δόση.

«Το ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας», επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Παράλληλα, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα της Aντιπολίτευσης για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η ΕΛ.ΑΣ έχει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πραγματοποιεί πάνω από το 90% των ελέγχων. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν υπόκεινται σε ελέγχους γι' αυτό και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διενεργούν τους ελέγχους φορώντας μάσκα, γάντια, τηρώντας αποστάσεις και κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...