Το ποσοστό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από κορωνοϊό ανέρχεται πλέον στο 81%, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έως και τις 2 Δεκεμβρίου σε σύνολο περίπου 56.000 στελεχών της Αστυνομίας, το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο, το περίπου 6% έχει νοσήσει ενώ τον τελευταίο μήνα ποσοστό 3,5% έχει προχωρήσει στην πρώτη δόση.

«Το ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας», επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Παράλληλα, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα της Aντιπολίτευσης για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η ΕΛ.ΑΣ έχει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πραγματοποιεί πάνω από το 90% των ελέγχων. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν υπόκεινται σε ελέγχους γι' αυτό και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διενεργούν τους ελέγχους φορώντας μάσκα, γάντια, τηρώντας αποστάσεις και κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα».