Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοποιεί σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταξιδεύει στη Γαύδο για να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στη Γαύδο από το 1996, όταν και είχε επισκεφτεί το νησί ο Κώστας Σημίτης, και τη δεύτερη συνολικά.

Με την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί, ο πρωθυπουργός διαμηνύει έμπρακτα τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Τουρκία ότι καμία γωνιά της χώρας δεν θα μείνει ανυπεράσπιστη, όσο ακριτική και αν είναι.

Την ώρα που η Άγκυρα προχωρά σε κρεσέντο προκλητικότητας απέναντι στη χώρα μας και προχωρά ακόμα και σε απειλές πολέμου, ο πρωθυπουργός διαμηνύει έμπρακτα τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Τουρκία ότι καμία γωνιά της χώρας δεν θα μείνει ανυπεράσπιστη, όσο ακριτική και αν είναι.

Άλλωστε, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησής τους εκπέμπουν σταθερά το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα στηρίξει τους νησιώτες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στη Γαύδο με ελικόπτερο και μετά από την τελετή Αγιασμού, θα περιηγηθεί στην περιοχή.