Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για τις Ελληνικές Εκλογές – Τι λένε για την Ελληνική Οικονομία

Στις Εκλογές που διεξάγονται στην Ελλάδα είναι στραμμένο το βλέμμα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ εστιάζουν τόσο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έπειτα από τα χρόνια των μνημονίων όσο και στο νέο εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται σε αυτές τις Εκλογές. 

«Οι κάλπες στην Ελλάδα άνοιξαν, είναι οι πρώτες Εκλογές μετά την έξοδο από τα προγράμματα διάσωση», γράφει το Euronews.

Όπως επισημαίνεται, οι Βουλευτικές Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα με την οικονομία να έχει ανακάμψει και τη χώρα να έχει βγει από το πρόγραμμα ισχυρής εποπτείας και τη δημοσιονομική κρίση.

Η αγγλόφωνη έκδοση της Deutsche Welle εστιάζει, με τη σειρά της, στο σύστημα της απλής αναλογικής σε αυτές τις Εκλογές.

«Ενδέχεται να διεξαχθεί και δεύτερος γύρος εκλογών», αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο προστίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκρίνει στα βασικά επιτεύγματα της τετραετίας του και τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

To Reuters αναφέρει ότι παρόλο που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αλλαγή στο εκλογικό σύστημα ενδέχεται να δυσχεράνει την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...