Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν (Photos)

Με τον πρίγκιπα διάδοχο και Πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν Μπιν Χαμάντ, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σαουδική Αραβία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν και απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαλμάν Μπιν Χαμάντ αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις.

 Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, και στη συνέχεια είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Βασίλειο.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για την μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της.

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν
Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν

 

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying - Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Το μήνυμα ότι «η πολιτεία και η αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί» και «η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει» έστειλε ο υπουργός Παιδεία...

Πηγές ΝΔ κατά Κεχαγιά: Δεν ξέρουμε εάν «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος είναι ο Στέφανος»

Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο «ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος», όπως δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην γεμάτη εκνευρισμό και συ...

Τι περιλαμβάνει η Διακήρυξη για τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτουυπέγραψαν ο Έλληνας και ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ...

Φόρτωση άρθρων...