Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τo δίλημμα των εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός: «Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή κυβέρνηση Τσίπρα το διακύβευμα»

Τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως τις εκλογές παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση αυτή γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, «στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023», όπως είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παράγει αυτά τα 3,5 χρόνια».

Το εκλογικό δίλημμα

«Το δίλημμα των εκλογών είναι: Κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;», υπογράμμισε ζητώντας από τα στελέχη της ΝΔ να αναδείξουν στους μήνες που απομένουν ως τις επόμενες κάλπες το έργο που έχει συντελεστεί στη χώρα από τον Ιούλιο του 2019 που είναι ο ίδιος και το κόμμα του στην εξουσία.

«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα τρία μέτωπα της κυβέρνησης στον δρόμο προς τις κάλπες

Μιλώντας για την πορεία προς τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία μέτωπα για την κυβέρνηση:

- Στα εθνικά θέματα, «με πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου και έναν επιθετικό γείτονα».

- Ως δεύτερο μέτωπο περιέγραψε την «εσωτερική κατάσταση στη χώρα» και τη διεθνή κρίση, «που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων, που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και τη διαμόρφωση αρρωστημένης κατάστασης. Εχουμε ενοχλήσει πολλούς, η δυναμική έχει αφαιρέσει ισχύ από κέντρα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

- Τρίτο μέτωπο, είπε, είναι μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. «Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. "Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε" γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «ή εμείς ή αυτοί».

Το διακύβευμα των εκλογών

«Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε [...] Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω, τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ» ξεκαθάρισε.

Και προσέθεσε: «Όλα αυτά καθιστούν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Όλοι να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους. Δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία. Για συστράτευση και δραστικό εκσυγχρονισμό. Η παράταξή μας θα απλωθεί στην κοινωνία. Να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν και τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Με ρεαλισμό, αλλά χωρίς κομπασμό. Περιμένουν από εμάς οι πολίτες έμπρακτη στήριξη. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας αλλά θα ήθελαν κάτι περισσότερο» συνέχισε.

«Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα.

Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια» είπε και κατέληξε. «Κλείνω, όπως άρχισα απευθυνόμενος στους μαχητές του κόμματος. Γιορτάζουμε 48 χρόνια ΝΔ σηκώνοντας το γάντι στην πρόκληση. Ανοίγουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά. Σας θέλω δίπλα μου για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την παράταξη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός σε Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού. O κύριος Ρωμανός τόνισε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εί...

Φόρτωση άρθρων...