Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Το Μαξίμου έστειλε στη Χάλκη σύγχρονο μηχάνημα ανέλκυσης αλιευτικών σκαφών

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα αλιευτικά σκάφη στη Χάλκη έδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στο Πρωθυπουργικό γραφείο προσέτρεξαν οι αλιείς του νησιού των Δωδεκανήσων, καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν εκτός θάλασσας τις βάρκες τους για επισκευή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έφτασε στο Μαξίμου από τον δήμαρχο της Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, ενώ με φροντίδα του διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, δόθηκε άμεσα λύση και μόλις πριν από λίγες μέρες εγκαταστάθηκε στο νησί ένας ολοκαίνουργιος μηχανισμός για την ανέλκυση των καϊκιών.



«Το επάγγελμα της αλιείας φθίνει, εμείς και οι οικογένειες μας είμαστε κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρών νησιών της χώρας μας και η οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη από την κεντρική πολιτεία, μας δίνει δύναμη και ελπίδα να παραμείνουμε στους τόπους μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλιέων Χάλκης.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», ο δήμαρχος του νησιού δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση. 

«Η αλιεία είναι μία πάρα πολύ σημαντική δραστηριότητα για το νησί από την οποία συντηρούνται πολλές οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στη Χάλκη. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί μας μίλησε με τους ανθρώπους αυτούς, ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους και φρόντισε να ικανοποιήσει ένα βασικό τους αίτημα, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι όσοι ζουν στις εσχατιές της χώρας, στα ακριτικά νησιά, δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής για την κεντρική διοίκηση», ανέφερε ο δήμαρχος της Χάλκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...