Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη

Πολιτική
Tags: ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Χρήστου Σπίρτζη και του διαδόχου του, υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη εστιάζει στην μη υλοποίηση της σύμβασης 717 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης - Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο δια ταύτα της πρότασης αναφέρεται:

«κατόπιν των ανωτέρω προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις από πρώην μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

1) Ο πρώην Υπουργός κ. Χρίστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα από την 6-11-2016 μέχρι και την 9-7-2019 και

2) Ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ (α. 390 παρ 2-1 ΠΚ), την 6-3-2020 και την 12-1-2021, στο πλαίσιο υλοποίησης (α) της σύμβασης 717/2014 και (β) της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης για την εκτέλεση εργασιών του έργου αυτού με τίτλο: «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας (Α.Σ. 717-1)», καθώς και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (α. 259 ΠΚ)»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...