Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το πάζλ με τις υποψηφιότητες στο Κίνημα Αλλαγής

Πολιτική
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «παιχνίδι» αναμένεται να εξελιχθεί μεταξύ των τριών υποψηφίων αρχηγών στο Κίνημα Αλλαγής.

Αυτό έχει να κάνει με τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα κατέλθουν οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως θα έχουμε εθνικές εκλογές ΠΡΙΝ τον Νοέμβριο, ημερομηνία για την οποία προσδιορίζεται το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Η «λογική» λοιπόν λέει πως η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών και άρα θα «καπαρώσει» την μοναδική έδρα που όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει το ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται πως το 2019 η κ. Γεννηματά τέθηκε επικεφαλής σε τρεις περιφέρειες στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, στην Εύβοια και στο Ηράκλειο και τελικά διάλεξε τον Νότιο Τομέα.

Ο έτερος υποψήφιος αρχηγός, ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται δεδομένο πως θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου στις τελευταίες εκλογές κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας και την μοναδική έδρα του Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, που θα τοποθετηθεί ως υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αυτή την φορά θεωρείται ΒΕΒΑΙΟ πως θα διεκδικήσει την ψήφο των φίλων του Κινήματος Αλλαγής και σε Εθνική κάλπη.

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, είναι δύσκολο, αφού εκεί εκλέγεται ο στενός συνεργάτης της Φώφης Βασίλης Κεγκέρογλου και μάλλον δεν επιθυμεί και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης να είναι υποψήφιος εκεί.

Στον Νότιο Τομέα θεωρείται απίθανο αφού, εφόσον τοποθετηθεί εκεί επικεφαλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επιλέξει αυτή την έδρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μείνει εκτός Εθνικού Κοινοβουλίου.

Εξίσου πολύ δύσκολο θεωρείται να τοποθετηθεί ο Ανδρουλάκης από την Φώφη υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα, αφού εάν συμβεί αυτό ένας εκ των Λοβέρδου – Ανδρουλάκη δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή.

Οι υπόλοιπες δύο εκλογικές περιφέρειες που λογικά «παίζει» ο Ανδρουλάκης είναι ο Δυτικός Τομέας εκεί όπου εκλέγεται σήμερα η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Α΄ Αθηνών εκεί όπου εκλέγεται διαχρονικά ο Κώστας Σκανδαλίδης, και το ΚΙΝΑΛ θα πάρει μια έδρα. Ενώ υπενθυμίζεται πως στον ίδιο τομέα θα είναι υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος και αυτός θα διεκδικήσει, όπως ακούγεται την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Δυσεπίλυτο πράγματι το παραπάνω (πολιτικό) παζλ.

Εκτός και εάν όλα αυτά συνιστούν ασκήσεις επί χάρτου, αφού τελικά ΔΕΝ θα έχουμε πρόωρες εκλογές και η εκλογή της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα προηγηθεί των Εθνικών Εκλογών.

ΥΓ: Ο υπολογισμός του αριθμού των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής που θα εκλεγούν στις παραπάνω περιφέρειες αφορά εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.
Αφού με βάση την σημερινή εικόνα, θα χρειαστούν διπλές εκλογές για να προκύψει κυβέρνηση και στις δεύτερες κάλπες θα ισχύσει εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Κασσελάκης: Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη ισότιμα

«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά τ...

Φόρτωση άρθρων...