Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας από το Κίεβο πέρασε στη Μολδαβία

Το προσωπικό της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο στην Ουκρανία πέρασε στη Μολδαβία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πομπή των αυτοκινήτων που ξεκίνησαν από το Κίεβο χθες, με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας και δημοσιογράφους βρίσκονται εκτός Ουκρανίας.

Τα αυτοκίνητα από την ελληνική πρεσβεία βρίσκονται στη Μολδαβία και κατευθύνονται προς τη Ρουμανία, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το απόγευμα η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος Ανδριάννα Μαγγανιά, η αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης φυγαδεύεται μαζί με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας.

«Εγκαταλείψαμε πριν από λίγο την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο. Είμαστε 13 άτομα και βρισκόμαστε σε έξι αυτοκίνητα, κι αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βγούμε έξω από την πόλη», ανέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ανδριάννα Μαγγανιά, στην Ουκρανία, λίγο μετά την απόφαση για την εκκένωση της πρεσβείας της χώρας μας.

«Έχουμε διανύσει πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ενώ είδαμε κόσμο στον δρόμο να κάνει οτοστόπ. Υπάρχει αρκετή κίνηση στην κεντρική οδική αρτηρία στην οποία βρισκόμαστε και η οποία οδηγεί έξω από το Κίεβο. Αυτό που μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι ότι είδαμε πάρα πολύ κόσμο με βαλίτσες στον δρόμο να κάνει οτοστόπ. 

Προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε μέσο οι κάτοικοι του Κιέβου. Φυσικά, όσοι είχαν αυτοκίνητο μπήκαν σε αυτό κι έφυγαν, άλλοι πήγαν στα καταφύγια για να κρυφτούν εκεί. Όμως όσοι δεν είχαν κάποιο μεταφορικό μέσο προσπαθούν να φύγουν κάνοντας οτοστόπ», ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Ακόμα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ είπε ότι «ακούγαμε πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις και τις σειρήνες να ηχούν την ώρα που βρισκόμασταν στην ελληνική πρεσβεία, στην παλιά πόλη του Κιέβου, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι στιγμής, εδώ και περίπου είκοσι λεπτά, δεν έχουμε ακούσει εκρήξεις, δεν έχουμε δει ενόπλους ούτε άρματα μάχης».

H δημοσιογράφος ανέφερε ότι  δεν είναι γνωστό πού κατευθύνονται τα έξι αυτοκίνητα -τα οποία έχουν διακριτικά με ελληνικές σημαίες- και προσπαθούν όλα να παραμείνουν το ένα κοντά στο άλλο για να μη χωριστούν. 

Η Ανδριάννα Μαγγανιά πρόσθεσε ότι έχουν πάρει πολλές προμήθειες μαζί τους, φαγητό και βενζίνη, καθώς δεν γνωρίζουν πόση ώρα θα χρειαστεί για να φτάσουν στον προορισμό τους.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς - Οι θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει

Το γεγονός ότι η αλλαγή του χαρακτήρα της Μονής της Χώρας «μας πληγώνει όλους και προσβάλλει έναν από τους πιο εμβληματικούς βυζαντινούς ναούς αλλά και την ιστορία της Κωνσταντινού...

Μητσοτάκης στην Milliyet: Οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί

«Το λιγότερο που οφείλουμε στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό είναι μια περίοδος χωρίς εντάσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε...

Φόρτωση άρθρων...