Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Το ΤΧΣ ενέκρινε τον νέο CEO της Τραπέζης Πειραιώς

Πολιτική

Εξελίξεις αναμένονται αύριο Τετάρτη σε ότι αφορά το θέμα της ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τρ. Πειραιώς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε την υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου.

Η διαδικασία επιλογής του νέου CEO της Τρ. Πειραιώς φτάνει, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της καθώς αύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την αναδιάρθρωσή του με βάση τα κριτήρια του νόμου για τις τραπεζικές διοικήσεις.

Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, ενώ σπούδασε στη Μ. Βρετανία. Αποφοίτησε από το London School of Economics το 1979 και έλαβε πιστοποίηση Chartered Accountant της KPMG το 1982. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, των ρυθμιστικών ερευνών και διακυβέρνησης και των αξιολογήσεων εσωτερικών ελέγχων παγκόσμιων τραπεζών. Διετέλεσε Περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος της Standard Chartered για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και το Πακιστάν, από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σημειώνεται πως πρόεδρος και ισχυρός άνδρας του Ομίλου θα είναι εκ νέου ο Μ. Σάλλας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους, σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπ...

Φόρτωση άρθρων...