Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Βουλή: Τον Κωνσταντίνο Τασούλα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο

Την σύνθεση της προηγούμενης περιόδου θα έχει το προεδρείο της Βουλής της μιας ημέρας. Οι αντικαταστάσεις αφορούν τους δύο πρώην αντιπροέδρους Δημήτρη Βίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) και Απόστολο Αβδελά (Ελληνική Λύση) που δεν επανεξελέγησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για την θέση του προέδρου και τους Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Θανάση Μπούρα για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα διατηρήσει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη ενώ η Ελληνική Λύση τον Κώστα Χήττα.

Οι 300 της νέας Βουλής που προέκυψε από τις Εκλογές της 21ης Μαΐου θα ορκιστούν την Κυριακή 28 Μαΐου στις 6 το απόγευμα. 

Την επόμενη ημέρα στις 10:30 το πρωί θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ αργότερα θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης νέων Εθνικών Εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 18,1 μονάδων της Ν.Δ. - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 18,1 μονάδες και συγκεντρώνει 33,2% στην εκτίμηση ψήφου, σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...