Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τουρκία: Το προπαγανδιστικό βίντεο του Ακάρ για το Καστελλόριζο (Video)

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας να σέρνει τον χορό.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, προπαγανδιστικό βίντεο που στοχεύει το Καστελλόριζο.

Το βίντεο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελλόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν, προς την Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.

Περί αποστρατιωτικοποίησης

Το βίντεο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Άγκυρας, που λόγω και της άσχημης οικονομικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας, κορυφώνει την εμπρηστική ρητορική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέφερε το προκλητικό αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αξιώνοντας να μη γίνονται τελετές σε Σάμο, Χίο και Οινούσσες διότι είναι «πρόκληση για την Τουρκία».

«Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει: “Υπάρχουν 23 νησιά, δεν μπορούν να εξοπλιστούν”. 16 από αυτά έχουν εξοπλιστεί. Όταν το λέμε αυτό, οι άνθρωποι (σ.σ. Έλληνες) λένε ότι “μας απειλούν”. Τα εξοπλίσατε, κάνατε λάθος. Μετά σηκώνονται και το λένε πρόκληση. Πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο, στη Σάμο, στις Οινούσσες “μέσα στο στόμα μας”», ισχυρίστηκε ο Ακάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ».

«Αυτό είναι πρόκληση. Αν αυτά δεν είναι πρόκληση, τι είναι;», αναρωτήθηκε ο Tούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας: «Είπαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Υπάρχουν οι συνομιλίες των υπουργείων Εξωτερικών, από την άλλη πλευρά υπάρχουν συνομιλίες αποκλιμάκωσης εντός του ΝΑΤΟ. Οι άνθρωποι δεν έρχονται στη συνάντηση», ισχυρίστηκε.

Για το Καστελλόριζο

Στην ίδια συνέντευξη, έγινε αναφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και εξηγήθηκε από τον Ακάρ, γιατί – κατά τους Τούρκους – αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Ούτε στην ιστορία, ούτε σήμερα, υπάρχει νησί με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Το κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής είναι 2 χιλιάδες μέτρα μακριά. Το Καστελλόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων. Είναι τόσο κοντά. Ζητούν θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γι’ αυτό το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από την άλλη, εργάζονται για νέες συμμαχίες. Είμαστε ήδη σε συμμαχία, τι ψάχνετε;», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Άρειο Πάγο θα μεταβεί τη Δευτέρα (1η Απριλίου) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση των Τεμπών και τις συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος. ...

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPE...

Φόρτωση άρθρων...