Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη-Ντένκοφ-Τσολάκου στη Βάρνα της Βουλγαρίας τη Δευτέρα

Σε τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη βουλγαρική πόλη Βάρνα. 

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ και της Ρουμανίας Ιον-Μαρσέλ Τσολάκου.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Ευξείνογκραντ, στην πόλη της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα στις 9 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία ενημέρωσης στη Σόφια.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και ο υπουργός Ενεργείας της Μολδαβίας Βίκτορ Πάρλικοφ.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή συνδεσιμότητα, ειδικότερα σε έναν μελλοντικό διάδρομο διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς, Βάρνας προς την Κωνστάντζα, με πιθανή επέκταση στη Μολδαβία.

Ο στόχος είναι η οικοδόμηση σύγχρονων μεταφορών, επικοινωνιών και ενεργειακών υποδομών κατά μήκος του διαδρομής για την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των συμμετεχόντων χωρών.

Τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής πρότεινε ο αρχηγός της βουλγαρικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Φόρτωση άρθρων...