Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Πολιτική

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πολιτικός συναντήθηκε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στο Παρίσι, ότι «περιμένουμε όσους απειλούν ότι θα έρθουν μια νύχτα, να έρθουν στο φως της ημέρας», o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, απάντησε πως «εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πού θα πάμε», εξαπολύοντας έτσι μια ακόμα ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.  

«Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας, των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. 

Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακόμα, ενημέρωσε πως θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στην κηδεία της Βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, καθώς και ότι θα ταξιδέψει στις 27 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία για την κηδεία του Σίνζο Άμπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Φόρτωση άρθρων...