Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Παραδώστε μας όλους τους γκιουλενιστές

Πολιτική

Να χειραγωγήσει την ελληνική δικαιοσύνη και να επηρεάσει τις αποφάσεις της για το μέλλον των Τούρκων που διώκονται ως αντικαθεστωτικοί, επιχείρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώπιον του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά.

“Η Άγκυρα δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα ένα ασφαλές καταφύγιο πραξικοπηματιών”, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας αναφορά σε 995 Τούρκους που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να προσδιοριστεί εάν συνδέονται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που εδρεύει στις ΗΠΑ, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και οφείλουν να γίνονται σεβαστές.

Συνάντηση με τον Ερντογάν απουσία της ελληνικής σημαίας

Ο Νίκος Κοτζιάς έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, ο «σουλτάνος» επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα υπουργό, καταστρατηγώντας το πρωτόκολλο που επιβάλλει την παρουσία και της ελληνικής σημαίας δίπλα στην τουρκική. Η απουσία του ελληνικού συμβόλου ήταν εμφανής, γεγονός που ενδεχομένως να αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η τουρκική ηγεσία το θέμα της γειτονίας της με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σ. Ζαχαράκη: Μάχη κατά της ιδρυματοποίησης των παιδιών - Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Ως πρώτη προτεραιότητα έχουν τεθεί τα δικαιώματα του παιδιού, το θέμα των υιοθεσιών και αναδοχών από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τα στελέχη τ...

Φόρτωση άρθρων...