Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τσαβούσογλου: Σε τέτοιες δύσκολες μέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες - Δεν χρειάζονται σεισμοί για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

«Δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας» τόνισαν από την Αντιόχεια, όπου βρίσκονται, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη βοήθεια» τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Αντιόχεια, που επισκέφθηκε με τον Νίκο Δένδια, προσθέτοντας: «ελπίζω ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου».

«Σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις».

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του φονικού σεισμού» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες διάσωσης που κατέβαλε η ΕΜΑΚ. Συνολικά σώθηκαν 205 άνθρωποι από τα σωστικά συνεργεία. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Τουρκία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από τους Ευρωπαίους διασώστες», είπε ο Νίκος Δένδιας, που εξέφρασε την αλληλεγγύη του.

«Η προσπάθειας της Ελλάδας να βοηθήσει την Τουρκία δεν σταματά εδώ» επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχει εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει η Ελλάδα ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές (ονόματα)

«Κλείδωσαν» οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 14 Απριλίου. ...

Φόρτωση άρθρων...