Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Τσιάρας: «Έρχεται νομοπαρασκευαστική επιτροπή για ενδοοικογενειακή βία και γυναικοκτονίες»

Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών» προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Η επιτροπή θα μελετήσει και θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία και ιδιαίτερα για τις γυναικοκτονίες.

Κατά την επεξεργασία, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου του σχετικά με «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, συντάχθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων σχετικά με τις γυναικοκτονίες», τονίζοντας ότι δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση.

«Το θέμα των γυναικοκτονιών, ένας όρος που και εγώ έχω χρησιμοποιήσει, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συχνότητά του. Είναι ένα ζήτημα που θέλει ολιστική αντιμετώπιση, γιατί δεν είναι θέμα μόνο ενός Ποινικού Κώδικα αλλά και του πως μπορεί αυτό το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, να αντιμετωπιστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Σε πολύ μικρό διάστημα θα προτείνω τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία που θα προτείνει τροποποιήσεις, οι οποίες θα είναι όμως με ευαισθητοποίηση και στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο, που δημιουργεί συνθήκες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν. Είναι ένα φαινόμενο απαράδεκτο να συμβαίνει», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης

τη Νέα Σμύρνη ψήφισε για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο ένας από τους δύο υποψήφιους προέδρους του κόμματος έφτασε στο εκλογικό κ...

Φόρτωση άρθρων...