Με φόντο τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη ΔΕΘ, ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε τα ευρήματα και την εικόνα που διαμορφώνεται τονίζοντας ότι «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να πολιτευόμαστε με δημοσκοπήσεις, η κάλπη είναι εκείνη η οποία θα κρίνει.
Προφανώς, φαίνεται ότι υπάρχει αυτήν τη στιγμή μια τροχιά ανόδου στο ΠΑΣΟΚ. Αν δει κανείς τα ποιοτικά στοιχεία και των δύο δημοσκοπήσεων – που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες - δείχνουν ότι ενώ οι ίδιες δείχνουν τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, εντούτοις στην εικόνα των όσων είπε ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι δεύτερο σχεδόν και στις δύο δημοσκοπήσεις.
Κάθε φορά τα ποιοτικά στοιχεία προπορεύονται των ανακατατάξεων στην πρόθεση ή στην εκτίμηση ψήφου. Όταν αρχίζει και χτίζεται, δηλαδή, το δίπολο το οποίο είναι καθαρό πως θα είναι ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία.
Αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι φάνηκε ποιος έχει ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο».
«Αν παρατηρήσει μάλιστα κάποιος την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, θα αντιληφθεί ότι τα πρώτα 40’ αυτής αφορούσαν στο πως θα παραχθεί πλούτος στην Ελλάδα και πως θα σταματήσει να είναι ουραγός στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Ακριβώς για να μπορούμε να χρηματοδοτούμε και άλλες πολιτικές. Εμείς δεν πήγαμε στη ΔΕΘ να μοιράσουμε το πλεόνασμα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι από την υπεραπόδοση των φόρων και της ακρίβειας», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, αναφορικά με τα ευρήματα για την ακρίβεια και την αποδοχή των προτάσεων των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφορετική εικόνα που προκύπτει από τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.
«Μου κάνει μια εντύπωση και μένα, γιατί ακριβώς για παράδειγμα, η ΕΛΑΣ έχει ακριβώς την ίδια με μας πρόταση -copy paste- και μάλιστα χωρίς να λέει φορολόγηση των υπερκερδών των ολιγοπωλίων. Μου φαίνεται παράξενο να μην θέλει ο κόσμος να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων – υπερκέρδη που υπερασπίζεται σθεναρά η Νέα Δημοκρατία. Προφανώς, κάθε μέτρηση έχει τα δικά της στοιχεία και τη δική της μεθοδολογία».
Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε, παρατηρώντας την κάρτα για την αξιολόγηση των προτάσεων των κ. κ. Ανδρουλάκη και Τσίπρα στην κεντροαριστερα, γιατί δεν υπάρχει και η αντίστοιχη αξιολόγηση στο κεντρώο ακροατήριο.
Κλείνοντας, ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε ένα σχόλιο σχετικά με το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών αφήνοντας αιχμές για τα διλήμματα που επιχειρεί να παρουσιάσει στον δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση με σκοπό να φοβίσει τον κόσμο.
«Περιπέτεια είναι η υπάρχουσα καθημερινότητα των πολιτών που αγκομαχούν με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός. Ελπίδα είναι αυτό που διώχνει τη Νέα Δημοκρατία και σήμερα το μόνο κόμμα που μπορεί να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Αίρεται η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου
Μητσοτάκης: Οι βαθιές τομές απαιτούν μεταρρυθμιστικό σχέδιο και σταθερότητα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις