Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Βέμπερ: «O Ερντογάν απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»

Στις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Πράγα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η άτυπη Σύνοδος Κορυφής.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Βέμπερ τονίζει: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό τραπέζι από την πίσω πόρτα» και αναφέρεται στο πώς η Τουρκία απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, σημειώνει ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του δύναμη στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Ακόμα, ο επικεφαλής του ΕΛΚ αναφέρει σχετικά με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτή έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ:

«Όταν ο Ερντογάν μεταβεί στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να του μιλήσει ξεκάθαρα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. 
 

Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλλον είχε έρθει η ώρα για σαφήνεια απέναντι στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Φόρτωση άρθρων...