Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βορίδης για κόμμα Κασιδιάρη: Αδιανόητο καταδικασμένος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό

Πολιτική

Την κατάθεση συμπληρωματικής τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, ακόμη και εντός της ημέρας, επιβεβαίωσε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής για το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ξεκάθαρη την κυβερνητική πρόθεση για το ζήτημα, σημειώνοντας πως «θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος».

«Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε την δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

Αναλυτικά, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε στη Βουλή: «Ξεκαθαρίζουμε την κυβερνητική πρόθεση. Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος. Ό,τι έχουμε πει, τα έχουμε πει στη διάταξή μας αυτά. Επειδή βλέπω μια συζήτηση, σα να περιμένει κάποιος αυτή η νομοθετική μας βούληση όπως εκφράστηκε να μην ευοδωθεί, θα παρακαλούσα όποιος το θέλει αυτό, όποιος εν τέλει θέλει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη να μας το πει ευθαρσώς με όποιο επιχείρημα έχει, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει μία νομοθεσία συγκεκριμένη. Και έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη μετά από πολλή βάσανο μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων».

Ακόμα, ο Μάκης Βορίδης συμπλήρωσε: «Προφανώς σε συζητήσεις συνταγματικές όλοι έχουν τις απόψεις τους, έχουμε μιλήσει εκτενώς κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα πει ο Άρειος Πάγος, ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε, ούτε οτιδήποτε πει σχετικό. Απλώς τί θέλουμε; Θέλουμε να είναι ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως».
Γι’ αυτό και σε αυτή την κατεύθυνση, της ενισχύσεως της δικαστικής κρίσης, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών «θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας στη διάταξη που έχει καταστρωθεί. Η διάταξη αυτή, φαντάζομαι ότι εντός την σήμερον θα κατατεθεί, άρα θα υπάρχει χρόνος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...