Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Βορίδης: Τι πρέπει να αλλάξει στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα

Πολιτική

Στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός αμφισβήτησε την ουσιαστική χρησιμότητα της αξιολόγησης στον δημόσιου τομέα, όπως αυτή γίνεται σήμερα, τονίζοντας ότι όλοι παίρνουν πάνω από 7. Ο Μάκης Βορίδης επισήμανε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

«Είναι ως μη αξιολόγηση», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι το 95% των αξιολογουμένων παίρνει βαθμούς από 7 και 7,5 έως 8,9 και το υπόλοιπο ποσοστό παίρνει πάνω από το 9.

«Άρα, λοιπόν, έχουμε τεράστιο κομμάτι αξιολογουμένων που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμίδα που σας λέω: 7,5 έως 8,9 ώστε τελικώς αυτό δεν έχει καμία σημασία ως αξιολόγηση», «είναι και ένα ερώτημα αφού όλοι παίρνουν έναν τέτοιο βαθμό τι την κάνουμε την αξιολόγηση; Ποιό το νόημά της δηλαδή;», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα, ο Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξει βαθιά συζήτηση για το θέμα διευκρινίζοντας ότι δεν παραπέμπει σε τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά μιλά για αξιολόγηση βελτιωτική όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. 

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως σαφές η αξιολόγηση δεν σχετίζεται με απολύσεις.

Προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι χρειάζονται τα εξής:

Διοικητικά εργαλεία, όπως μπόνους παραγωγικότητας και τηλεργασία

Αξιολόγηση των προϊσταμένων, δηλαδή αυτών που έχουν την ευθύνη για τον τρόπο επίτευξης των στόχων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Φόρτωση άρθρων...