Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βουλή: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Πολιτική

Αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών στην Θεσσαλία και το συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο της της «Ώρας του πρωθυπουργού», ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι ακόμα αισθάνεται καταβεβλημένος από τη γρίπη και αποφασίστηκε η συζήτηση να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τη σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό είχε καταθέσει ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

«1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων (πρώτη αρωγή, επιδότηση ενοικίου, μετεγκατάσταση κλπ) και των έργων αποκατάστασης και σε τι είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις θα προβεί η κυβέρνηση για τους πληγέντες κατοίκους;

2. Θα υπάρξει ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από τις συνέπειες τέτοιων φαινομένων – και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης - στο άμεσο μέλλον;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...