Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν τα κόμματα της Aντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που συζητείται στη Βουλή. 

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και η Ελληνική Λύση κατέθεσαν ένσταση επικαλούμενοι το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο εμείς και η Κούβα απαγορεύουμε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων».

Στη συνέχεια, ο υπουργός απάντησε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολιάζοντας την κριτική του Σωκράτη Φάμελλου δήλωσε ότι τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα αυξήθηκαν, «όταν κυβερνήσατε αυτό λένε η αριθμοί και ότι μειωνόταν η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων» και αναφέρθηκε και στον Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας ότι «το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε μία διάταξη που αναγνώριζε όλα τα πτυχία διεθνών οργανισμών ως απολύτως νόμιμα. Απορρίφθηκε αλλά κατατέθηκε».

Απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Δουδωνή, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Κύριε Δουδωνή ήταν χάρμα να σας ακούω να διαφωνείτε με Βενιζέλο και Αλιβιζάτο. Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης έλεγε ότι δεν θα μπούμε εμπόδιο, ήξερε, χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα ως φύλλο συκής. Απολύτως κατανοητό ότι η σημερινή σας τοποθέτηση φυσική συνέχεια όσων έγιναν χτες».