Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Βουλή: Εγκρίθηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας - Αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Πολιτική

Με τις ψήφους της ΝΔ, η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Στην επί της αρχής τουλάχιστον ψηφοφορία το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης- το ΚΙΝΑΛ δήλωσε παρών -καταψήφισαν τις προωθούμενες διατάξεις.

Με το νομοσχέδιο αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει σειρά ειδεχθών εγκλημάτων, εισάγεται η έννοια των επιβαρυντικών περιστάσεων, ενώ διευρύνεται και το αξιόποινο. Πλέον οι ποινές για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, βιασμός ή ληστεία μετά φόνου θα τιμωρείται αποκλειστικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξη, ενώ αυστηροποιείται και το ποινικό πλαίσιο για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων.

Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία ήταν δια των εισηγητών και δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, εξέλιξη που δεν επετρεψε στον Ανδρέα Λοβέρδο να εκφράσει την αντίθεσή του στη στάση του ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος δήλωσε από το βήμα πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιωτης ψήφισε αρχικά εκ παραδρομής "ναι" επί της αρχής στο νομοσχέδιο, προκαλώντας σύγχυση σε συναδέλφους του και δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...