Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βουλή: Επανεξελέγη Πρόεδρος με 270 ψήφους ο Τασούλας

Πολιτική

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 270 ψήφους. Την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Από την διαδικασία έλλειπαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς δεν έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για να βραβευτεί από το Χάρβαρντ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Με επιστολική ψήφο δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Κωνσταντίνο Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και οι Μπουρχαν Μπαράν και Σωκράτης Βαρδάκης. 

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν την ώρα της ψηφοφορίας στην κηδεία της Τζίνας Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα το 2019 είχε γίνει με 283 θετικές ψήφους. 

«Αφού εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στο σώμα για την γενναιόδωρη επανεκλογή μου και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση της υποψηφιότητάς μου, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και στον λαό των Ιωαννίνων που για 10η συνεχόμενη φορά με όρισε εκπρόσωπό του στο βουλευτήριο», ανέφερε από το προεδρείο της Βουλής ο Κώστας Τασούλας μετά την επανεκλογή του.

«Θα υπηρετήσω την προετοιμασία της Βουλής για την επόμενη που θα ανταποκριθεί στη λαϊκή βούληση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η επόμενη Βουλή θα είναι γόνιμη, καρπερή, δημιουργική. Από σήμερα κατανοούμε όλοι ότι το φευγαλέο της ζωής της Βουλής, δεν μειώνει τη σημασία της εκλογής σας. Ευχαριστίες σε όλους και καλή μάχη στην προεκλογική περίοδο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Οι αντιπρόεδροι

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει τους Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Θανάση Μπούρα για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε για δ' αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επαναπρότεινε για ε' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Για τη θέση του στ' αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας, Γιώργο Λαμπρούλη.

Για τη θέση του ζ' αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, πρότεινε τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Χήτα.
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...