Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Βουλή: Ξεκινούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Πολιτική

Ξεκινούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που συστάθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίχθηκε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η Επιτροπή ξεκινά με την εκλογή προεδρείου και τη συζήτηση διαδικαστικών θεμάτων.

Η επιτροπή απαρτίζεται συνολικά από 29 βουλευτές εκ των οποίων δεκαπέντε είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (Γ. Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δ. Καιρίδης, Γ. Κεφαλογιάννης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς Α. Μπαρτζώκας, Χρ. Μπουτσικάκης, Α. Νικολακόπουλος, Χ. Παπαδημητρίου, Κατ. Παπακώστα, Β. Σπανάκης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης, Φ. Φόρτωμας), οκτώ από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Γκαρά, Μ. Κάτσης, Β. Κόκκαλης, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Θ. Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Μ. Χατζηγιαννάκης), 2 από το ΚΙΝΑΛ (Γ. Καμίνης, Δ. Μπιάγκης) και ένας από το ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα), Ελληνική Λύση (Κ. Χήτας), MέΡΑ25 (Φ. Μπακαδήμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.

Ο χρόνος εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής έχει αρχικά προσδιοριστεί σε δύο μήνες, εάν και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί από την Ολομέλεια η παράτασή του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιδράσεις για την απίστευτη δήλωση Κασσελάκη: «Αν κάποιος διανοηθεί να σας πει τίποτα, μου το λέτε και τους ξεσκίζω»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη κατά την επίσκεψη του στην Πρέβεζα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με υγειονομικούς στην Πρέβεζα τους ...

Στη Χίο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Τη Χίο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή. Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Δημαρχείο Χίου και στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ο Κυρι...

Φόρτωση άρθρων...