Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Βουλή: Ξεκινούν οι εργασίες της εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις

Πολιτική

Ανοίγουν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τις επισυνδέσεις στις τηλεφωνικές συνδέσεις των Πιτσιόρλα -Σαγιά το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιουργούν την ανάγκη διεύρυνσης του πεδίου της έρευνας, κάτι που πιθανότατα θα θέσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η σημερινή συνεδρίαση θα περιοριστεί στην εκλογή προεδρείου και σε ήσσονος σημασίας διαδικαστικά ζητήματα όπως ο αριθμός συνεδριάσεων που θα πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα.

Η λίστα μαρτύρων θα καταρτιστεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/9. Τα μέλη της εξεταστικής θα αποφασίσουν τα πρόσωπα που θα καλέσουν για εξέταση στην βάση των υπό διερεύνηση υποθέσεων, δηλαδή της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και των συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ το 2016.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ θα προτείνουν την διεύρυνση της έρευνας με την προσθήκη της υπόθεσης παρακολούθησης των Σαγιά – Πιτσιόρλα καθώς έχουν αναδειχθεί ισχυρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για την παρακολούθηση των δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών από την κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...