Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βουλή: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία ο συμπληρωτικός προϋπολογισμός - «Όχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Με ευρεία πλειοψηφία και τη στήριξη τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων υπερψηφίστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2022.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το τρέχον έτος αφορά μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από την ενεργειακή κρίση.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα ύψους 2,6 δις ευρώ, που μεταξύ άλλων αφορούν στη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, ΑμΕΑ, επίδομα τέκνων (590 εκατ. ευρώ), δαπάνες σε καύσιμα του δημοσίου, ενώ περιλαμβάνουν και δημοσιονομικό χώρο για μελλοντικές παρεμβάσεις, στήριξαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε βασιζόμενος στη λογική ότι τα μέτρα αποτελούν τμήμα του προϋπολογισμού για το 2022. «Ο προϋπολογισμός της χώρας αποτυπώνει τη γενική και συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης άρα ο συμπληρωματικός είναι μέρος του προϋπολογισμού», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι, κατά των ρυθμίσεων ψήφισαν το ΚΚΕ, αλλά και το ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: «Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια ή με τα λαϊκά δικαστήρια»

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν ...

Φόρτωση άρθρων...