Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα κονδύλια και τις δημοσκοπήσεις (ονόματα)

Ορίστηκαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τα μέλη που θα στελεχώσουν την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση της  χρηματοδότησης των Μέσων Ενημέρωσης για την καμπάνια έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού και τη λειτουργία των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Από τη Νέα Δημοκρατία, για τη θέση του Προέδρου αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και θα πλαισιωθεί από τους: Δημήτρη Μαρκόπουλο, Βασίλη Υψηλάντη, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Γιάννη Ανδριανό, Φίλιππο Φόρτωμα, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιάννη Μελά, Τάσο Μπαρτζώκα, Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Σπανάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μέλη θα είναι οι: Αναστασία Γκαρά, Βασίλης Κόκκαλης, Μάριος Κάτσης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Καμίνης και μέλος πιθανότατα ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Το ΚΚΕ θα θα εκπροσωπηθεί από την Μαρία Κομνηνάκα. Η Ελληνική Λύση θα αναθέσει το έργο στον Βασίλη Βιλιάρδο, ενώ το ΜέΡΑ25 θα ορίσει πιθανότατα εισηγητή τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών από τη συγκρότησή της.

Δεδομένο θεωρείται πως σε πρώτη φάση θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του χρόνου έρευνας από το 2015, ζήτημα με το οποίο συντάσσονται και τα κόμματα της ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...