Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Βραχυκύκλωμα διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Στο ίδιο έργο θεατές, βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της ανοίκειας επίθεσης του βουλευτή και πρώην υπουργού και συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος κατόρθωσε μέσω... Τικ Τοκ να θολώσει την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως "Πισπιρίγκου της Παιδείας" .

Η συγγνώμη που ζήτησε δεν ήταν αρκετή να αναχαιτίσει τα αισθήματα αποτροπιασμού που προκάλεσε η άστοχη, ατυχής, απαράδεκτη και καταδικαστέα , συμφωνά με τον Τσίπρα, διατύπωσή του, την οποία φρόντισε να αντικαταστήσει με μια εξίσου βαριά μομφή αποκαλώντας την Μήδεια της δημόσιας Παιδείας .

Συμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στην Κουμουνδούρου επικράτησε αμηχανία και οργή για τον ανεξέλεγκτο Βερναρδάκη, ο οποίος αμαύρωσε την εικόνα του κόμματος ενόψει της εμβληματικής μάχης για το νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην το τοπίο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και για το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική.

Ακόμα και αν κάποιοι στο κόμμα του θεώρησαν ότι η στάση του εγείρει μέχρι και θέμα διαγραφής του, η τακτική που τελικά επιλέχθηκε περιορίστηκε στην (επιβεβλημένη) συγγνώμη και στην απόφαση να μην εμπλακεί ο ΤσίπραςΣελίδα 43 στην Κουμουνδούρου σε μια απευθείας αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη στη Βουλή η οποία θα τον έπληττε επικοινωνιακά, καθώς θα ήταν αναγκασμένος να απολογείται για την απαράδεκτη στάση του βουλευτή του.

Ετσι οι εισηγήσεις πον δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αποφύγει τη facetoface σύγκρουση με τον αντίπαλό του και να εμφανιστεί την επόμενη μέρα αδειάζοντάς τον μεγαλοπρεπώς για την πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας ,όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Βερναρδάκης σημειώνουν ΤΑ ΝΕΑ.

Ο Τσίπρας είπε ευθέως ότι προφανώς δεν εκφράζει ούτε το κόμμα μας ούτε εμένα προσωπικά η στάση του πρώην υπουργού του, το κακό όμως είχε γίνει, αν και μια άλλη παρέμβαση, του υφυπουργού Παιδείας Αγγέλου Συρίγου, περί μύθων της αντίστασης κατά της χούντας και του Πολυτεχνείου, άλλαξε την ατζέντα της αντιπαράθεσης προκαλώντας ένα πανδαιμόνιο αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για ανιστόρητη αναθεώρηση της ιστορίας και του δημοκρατικού κεκτημένου της μεταπολίτευσης .

Ενδεικτική της οργής που προκάλεσε στο κόμμα του ο Βερναρδάκης ήταν η απόφαση της Κ.Ο. να τον αποσύρει από τον κατάλογο των ομιλητών όπου ήταν εγγεγραμμένος, όμως η στάση του αμαύρωσε την εικόνα του κόμματος δίνοντας την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι αυτός ο "βερναρδακισμός" είναι ουσιαστικά ένας "πολακισμός", είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός και αυτό που έχει αποκληθεί "ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής" .

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής που είχε εκλεγεί πέρυσι με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον ανακριτή, για τον ξυλοδ...

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους «Σπαρτιάτες»

Στο επίκεντρο της κόντρας Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι ψήφοι των «Σπαρτιατών». Η κόντρα ξέσπασε σήμερα, έπειτα την τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφο...

Φόρτωση άρθρων...