Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βρετανοί στέλνουν mail στον Μητσοτάκη και ζητούν συγγνώμη για την πολιτική απρέπεια Σούνακ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο, Μητσοτάκη, από τη Downing Street.

Για την ακύρωση της συνάντησης των Πρωθυπουργών της Βρετανίας και Ελλάδας μίλησε ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στο «Live News» στο MEGA, παρουσίασε μηνύματα που έστειλαν Βρετανοί πολίτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα οποία ζητούν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού τους.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως η βρετανική πλευρά γνώριζε πως το ελληνικό αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα βρισκόταν στην ατζέντα των συζητήσεων.

«Δεν υπήρχε συμφωνία που να εμποδίζει τη συζήτηση. Πάντα τίθεται αυτή η συζήτηση από ελληνικής πλευράς. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον για το ίδιο θέμα παλαιότερα. Δεν περιμέναμε πως θα μας πει «πάρτε τα» αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τεθεί το θέμα. Γνώριζε η βρετανική πλευρά, καθώς νωρίτερα γίνεται μία συνεννόηση για τα θέματα που θα συζητηθούν», είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Τσιόδρας: Δεν υπήρχε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην μιλήσει στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει στο BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μην αναφέρει το ζήτημα των Γλυπτών. Καταλαβαίνω πως ο Σούνακ είναι στρυμωγμένος με τις δημοσκοπήσεις και ίσως να θεωρούσε πως ένα ζήτημα ευαίσθητο προς τον λαό της Βρετανίας, θα έφερνε κοντά του τη συντηρητική πλευρά της Βρετανίας», ανέφερε και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα γίνονται διαπραγματεύσεις.

«Υπάρχουν και από την UNESCO ψηφίσματα τα οποία είναι θετικά. Με προσεκτική δουλειά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν να είναι τα μισά εδώ και τα μισά στη Βρετανία».

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η βρετανική πλευρά επικαλέστηκε αλλαγή προγράμματος του Ρίσι Σούνακ, και πρότεινε να συναντηθεί ο κ. Μητσοτάκης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βρετανίας ενώ μάλιστα, υπήρξαν φήμες πως μειώθηκε η φρουρά από τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σε σχέση με την ασφάλεια του πρωθυπουργού δεν θα ήθελε να αναφέρει κάτι, ενώ  όσον αφορά, τη συνάντηση, ήταν ξεκάθαρο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό.

«Αυτός είναι ο λόγος που επικρίνεται έντονα από τα βρετανικά  μέσα και τον διεθνή Τύπο και έτσι κάποιοι από την Downing Street θεώρησαν πως θα πρέπει να πουν πως το θέμα δεν είχε συμφωνηθεί να τεθεί προς συζήτηση», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...