Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία εισηγείται η Kυβέρνηση - Τι προτείνει για διασκέδαση και γήπεδα

Σύσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε  το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εισήγηση της Κυβέρνησης θα είναι για επαναφορά όρθιας διασκέδασης, αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50% και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Η Κυβέρνηση είχε αιτηθεί και την περασμένη εβδομάδα την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ωστόσο η επιτροπή δεν άναψε το «πράσινο φως» για την αύξηση της χωρητικότητας, που παρέμεινε στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας και έπειτα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στόχος Κυβέρνησης και ειδικών είναι το φετινό Πάσχα να μας βρει χωρίς περιοριστικά μέτρα και η πολυπόθητη επιστροφή στην Κανονικότητα να γίνει πράξη.

Η χώρα διανύει περίοδο βραδείας συρρίκνωσης της επιδημίας, χωρίς σαφείς ενδείξεις για το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί, κάτι που μετατρέπει σε δύσκολη εξίσωση τον σχεδιασμό των Αρχών να βαδίσει σύντομα και η Ελλάδα στην πεπατημένη των ευρωπαϊκών χωρών, αίροντας περιορισμούς και μέτρα που συνόδεψαν τους προηγούμενους μήνες.

Το θέμα των αποκριάτικων μαζικών εκδηλώσεων τουλάχιστον για το τελευταίο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση, με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να καλείται την Τετάρτη να δώσει την εισήγησή της για τη διοργάνωσή τους ή μη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας από τους Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα και Τάκη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όπως θα περιληφθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας

Για την καθιερωμένη μηνιαία ενημέρωση επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο την οποία ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά κα...

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νοείται «θετικό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση των τουρκικών Aρχών για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην ελληνική Κ...

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Οι νέες προκλήσεις Ερντογάν πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μετατροπή της ιστορι...

Φόρτωση άρθρων...