Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφερόμενος στα νέα οικονομικά μέτρα, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση
Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν αποτέλεσαν έκπληξη, καθώς ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Τόνισε ότι τα μέτρα αποτελούν μια κίνηση που «χρωστάγαμε» στην κοινωνία, με έμφαση στη μεσαία τάξη, συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στις παρεμβάσεις για τα χωριά και τα ακριτικά νησιά, υπογραμμίζοντας ότι το πακέτο της κυβέρνησης είναι πιο ολοκληρωμένο από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες περιορίστηκαν στον 13ο και 14ο μισθό.
Σε ερώτηση για τις μελλοντικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι, εφόσον διατηρηθεί η σταθερότητα, η Ελλάδα θα έχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ανέφερε ότι το επόμενο έτος, με τη σωστή λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο μέτρων, δίνοντας προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες.
Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και πως οποιαδήποτε κίνηση του πρώην πρωθυπουργού θα επηρεάσει κυρίως την ανακατανομή δυνάμεων εντός της Αριστεράς. Καταληκτικά, χαρακτήρισε το αφήγημα της αντιπολίτευσης ως «σαπουνόφουσκα», υπογραμμίζοντας ότι η σοβαρότητα και η αξιοπιστία θα κριθούν από τα αποτελέσματα στο πεδίο.
Γεωργιάδης για Δράμα: Απειλούσαν να μου «φυτέψουν εννιάρα σφαίρα» και το ΠΑΣΟΚ υποδαύλισε επεισόδια
Μπαρτζώκας: Η φορολογική ισότητα για τους μικρούς οικισμούς είναι κοινωνική αναγνώριση και πολιτική ενίσχυση της περιφέρειας
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις