«Οι τράπεζες δεν μπορούν να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που φέρνει ελαφρύνσεις στις τραπεζικές χρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες, μιλώντας σήμερα (22/07) στο OPEN.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον μηδενισμό των προμηθειών στις τραπεζικές συναλλαγές, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι τράπεζες πήγαιναν γυρεύοντας. Η κυβέρνηση είπε “όχι τέτοια κόλπα”, οι τράπεζες δεν μπορούν να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι, πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα όρια».
Αναφερόμενος στα εθνικά θαλάσσια πάρκα και την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, είπε: «Όλα αυτά δεν είναι σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη, αλλά δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα και δικαιώματα. Δεν θέλουμε να τσακωθούμε μαζί της», τόνισε στη συνέχεια για τα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο. «Η Ελλάδα έχει ισχυροποιήσει τις συμμαχίες της, στην ευρύτερη περιοχή, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», προσέθεσε.
Στα «κάγκελα» η Τουρκία: Θα απαντήσουμε ανακηρύσσοντας τα δικά μας θαλάσσια πάρκα - Οι κινήσεις της Αθήνας
Ανδριανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλα θα βγουν στο φως και θα υποστεί τις συνέπειες όποιος έχει ευθύνη
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις