Παρασκευή
23 Ιανουαρίου 2026

Χρηστίδης: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είδε την εξουσία ως μαγαζί γωνία»

Πολιτική
Στις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για το Παρακράτος που δρούσε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη:


«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να τοποθετηθεί για όλα όσα έκανε ο κ. Παππάς και ήταν και ίδιος ενήμερος από την πρώτη στιγμή.

Πρέπει επίσης να τοποθετηθεί και για αυτά που έκανε ο κ. Καμμένος και προκύπτουν από άλλες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες. Γνώριζε πολύ καλά τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου και συνέχιζε να συγκυβερνά μαζί του.

Προφανώς πρέπει να μας πει τι συνέβη με τον κ.Παππά και τι προτίθεται να κάνει. Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η εξουσία ήταν ένα μαγαζί γωνία και αυτό ήταν κάτι που τα προηγούμενα 4,5 χρόνια εγκλώβισε πολλούς ανθρώπους.

Κάποιος που εμπιστεύτηκε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να ξέρει ποτέ, τι θα έκανε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις που είδαμε να εξελίσσονται.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, ως αποτέλεσμα της κρίσης, του διχασμού και μιας ρητορικής μίσους που καλλιεργήθηκε, τώρα που η κρίση του 2010 μένει πίσω, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει αφήγημα.

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται με τα σποτ που κάνει, με την παπαδημούπολη κτλ ότι κάνει business, ακόμα και με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Αποδεικνύεται πως δεν είχαν καμία σχέση με ένα αξιακό πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα έπρεπε να σηματοδοτεί η Αριστερά και η Κεντοαριστερά.

Με το που ολοκληρωθεί η έρευνα στη δικαιοσύνη για τον κ .Καμμένο, προφανώς θα έρθουν κάποιοι φάκελοι στη βουλή και αναλόγως θα αποφασίσουν οι Έλληνες βουλευτές τι θα πράξουν από κει και μπρος.

Σε κάθε περίπτωση προκύπτει πως υπάρχουν μια σειρά ευθυνών, για τις οποίες η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα. Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν ξέσπασε η συζήτηση περί σκανδάλων και σκευωρίας και προέκυψαν τα ζητήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι πίσω από όλη αυτή τη συζήτηση υπάρχει μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα και κάθε φορά που κάποιος θα καταθέτει θα προκύπτουν νέα στοιχεία.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί. Όσο καλύπτει και τον κ. Παππά και τον κ. Καμμένο η ευθύνη πηγαίνει στον ίδιο ο οποίος τους επέλεξε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά Γεωργιάδη κατά αντιπολίτευσης: Στο πεδίο της γελοιότητας θα τους κερδίζει πάντα η Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αιχμή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τα ότι μετέτρεψαν σε χάος τη συζήτηση στη...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Mega-λωσε κι άλλο η διαφορά Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, πιο ψηλά από Τσίπρα η Καρυστιανού (κάρτες)

Αυξήθηκε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Προβάδισμα 16 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis...

Φόρτωση άρθρων...